Saturday, 26 May 2012

Tersentak hati bila.......

Assalamualaikum...

Hati aku tiba-tiba jer tersentak bila baca ayat nie...

"cubalah hargai orang yang sayang kita...jangan nanti bila dah takde baru lah kita terhegeh-hegeh nak cari dia...masa tu dah tak boleh buat apa2 dah...nasi dah jadi bubur" by someone on muka buku...

OMG!!! Sangat-sangat tersentak hati aku bila membacanya.... Haishhh!! Why i feel such that feeling ha???? Grrrr >_<....
Hurm rasa mahu menjerit... OOOooooo....tiiiidddaaaaakkkkkkkk!!!!!! ~ huhu... Something wrong with my feeling now...huhu ~



Kenapalah aku boleh ada rasa perasaan sedemikian ekh?? Hurm...maybe sebab sampai sekarang nie aku tak boleh lupakan si dia kot... Grrrr.... WHY ha????? Demmit!! Huhhh~

Arrrgggghhhhhh!!!! Boleh jadi gila aku macam nie hanya kerana aku terserempak and terbaca post macam tuh....haishhh!! Makan dalam sungguh post-post sebegini....sampai membuatkan hati aku rasa...rasa...hmmm....rasa...tak tahu lah nak cakap rasa yang macam mana.... Aiyooo~ ~ ~

Ok lah...mood not very ok sekarang nie...huhu... Apa-apa pun post macam tuh sedikit sebanyak memberi kesedaran kat aku kot supaya melupakan si dia yang dah lama pergi... tak guna dah aku nak menyesal lelebih kan...huhu... Tapi saat nie jelah aku rasa macam nie...pastu dalam masa 2-3 minit lagi confirm teringat balik punya lah...hohoho... Apa pun tak boleh kan aku nie.... Tak teguh pendirian langsung...huhu

#masa untuk tenangkan diri ='(
buhbye semua..huhu





Friday, 25 May 2012

RINDU.... ='(

Assalamualaikum...

Saya rindu awak lah sayang..hmm..

.

Saya rindu sangat tau..
Saya rindu nak mesej dengan awak..
Saya rindu nak calling awak...
Saya rindu nak jumpa awak...
Rindu sangat sayang...


Awak x rasa ke macam mana saya rasa?
Saya x boleh lupakan awak lah sayang...
Saya asyik ingat dekat awak je...
hmmm..

Setiap masa rindu saya kat awak bertambah..
Saya teringin nak pergi kat tempat kita selalu jumpa..
Teringin nak ulang semula masa lalu bersama awak..
Saya rindukan semua kenangan saya bersama awak...
Masa sekolah dulu...
Awak ingat x?


Saya rindukan kenangan yang kita lalui... ='(


Saya rindu sangat masa-masa nie awak..
X boleh ke masa tue berputar balik??
Saya nak tebus segala kesalahan yang pernah saya lakukan..
kat awak...
Saya menyesal sebab buat awak macam tu..
Kesian kat awak terpaksa menanggung kesakitan hati..

Saya minta maaf awak..
Selama nie saya x pernah belajar dari kesilapan saya..
Tapi sekarang...
Sekarang saya sedar awak..
Saya sedar semua kesalahan saya..

Dulu saya selalu buat awak terluka..
Saya x pernah pun nak hargai awak kat depan mata saya..
Saya selalu buat awak marah...
Saya selalu buat awak hilang sabar dengan saya...
Saya minta maaf awak...

Baru sekarang saya rasa kesakitan nie..
Kesakitan disebabkan menahan rindu kat awak..
Hmm..


Saya rindu and...
Saya sayang dekat awak sangat-sangat..





# i will MISS you forever sayang...MISS you FOREVER!!! ='(







Monday, 21 May 2012

ALHAMDULILLAH =)

Assalamualaikum...




Alhamdulillah hari nie...aku rasa happy sangat-sangat...hehe.. Syukur lah.. Segala berkat usaha yang x berapa nak usaha sangat kan  =D  akhirnya tercapai jugak apa yang aku ingin kan... Syukur kepada Allah... Aku xpernah nak harapkan berlebihan-lebihan..sekadar hanya dapat apa yang aku target kira ok dah bagi aku... Lepas nie boleh lah tidur lena... hehe.. X payah dah nak memikirkan segala kerisauan yang timbul kat hati nie..segala kerisauan tuh dah hilang kini... *Cehh___waahhh..haha.. X boleh blah kan ayat aku...giler kentang...haha.. Kalau macam nie lah aku seREALnye...siapa yang dengar confirm cair cam iceberg punya r..haha..*perasan lebih pulak kan..hehe..

Tapi actually hari nie memang aku happy sangat.. Happy sebab apa? Sebab result final exam aku lulus..
Wah! Lihat lah dunia gitu...hehe =D

*tahniah DIEYA ^^



 Alhamdulillah aku x kena repeat paper... Act aku memang risau sesangat kalau-kalau aku kena repeat paper..huhu... Aku xnak lah amik short sem...xnak woahh...nanti aku takde cuti..haha... *risau xde cuti jek... Walaupun kali nie x berjaya gak dapat AKJ..tapi xpe lah..next sem ada lagi...so kita cuba lagi...don't worry be happy.. *be happy hakkpuiih lah kau....hahaha =D And result kengkawan aku pun ok-2 jugak...alhamdulillah aku tumpang gembira untuk dorang... Moh ler sama-2 kita kongsi kegembiraan nie ye...hehe.. Kepada yang dapat AKJ tuh tahniah ler aku ucapkan...bukan aku xnak join korang naik pentas tapi aku malas lah..nanti nak kena pakai kemas-2, kena cun-2, wangi-2...dah lah aku nie jenis selekeh, haprak..huhu... So, sebab tulah aku sedekahkan sikit markah aku tok korang...sedekahkan amalan mulia...tapi nanti next sem jangan lupa bagi balik tau...act aku bagi pinjam je...aku nak jugak lah merasa naik pentas Dewan Jubli Perak tuh kan...asyik korang jek...audience pun dah jemu tengok korang...hahaha =D *Bajet jek ayat aku tadikan...almaklum lah ayat nak bagi penaik semangat tok next sem....*konon semangat jelakan..hahaha..

Ok lah..di sini saja aku taip...idea pun xbanyak mari..hehe... Mana pi pon tak tahu lah..haha... Ok see ya in next entry...tatata.. ^^

#mood : happy sampai rasa nak terjun bangunan..hahaha


*gambar hiasan semata 

Saturday, 19 May 2012

Dia..... ='(

Assalamualaikum..

Hurm aku dah try tok lupakan dia tapi kenapa aku tak boleh.. Makin lama makin aku rindu pulak kat dia..haishh... Makin nak dilupakan makin kuat pulak rindu tuh.. Hmm..hebat betul penangan couple dengan dia kan.. =( Bila aku dok kat rumah nie aku asyik teringat kat dia jer..banyak kenangan dengan dia kat rumah nie..huhu... 2 bulan aku dok rumah so terpaksa lah 2 bulan aku menahan rindu kat dia..huhu.. Memang aku tak boleh lupakan dia...tak tahulah sampai bila..bukan aku tak try...aku dah try tapi makin ingat..rindu kat dia makin kuat... Hurm ntah-ntah dia dah bahagia dengan orang lain tapi aku still ingat kat dia....hmm... *sabarlah dieya... Mungkin sebab dia first couple aku so aku susah nak lupakan dia..and lagi satu bila balik sini aku asyik dengar cerita pasal dia jer..cerita tuh mesti menyakitkan hati aku... Haishh...kenapa lah orang-orang kat sekeliling aku nie mesti ceritakan tentang dia kat aku?? Padahal dah tahu aku dengan dia xde pape agy...kalau semua cerita tuh menggembirakan aku xpelah jugak..nie menyakitkan hati..tapi yg aku pelik tuh bila aku dengar cerita yg menyakitkan hati tuh , aku langsung x benci dia...langsung x..pelik kan? And bila aku tengok fone je aku mesti teringat dia...kadang-kadang tertunggu-tunggu mesej atau call daripada dia..padahal aku dah tahu dia  takkan pernah msg or call aku lagi...hmmm..sawan lah aku nie...angau agaknye..haha... Sebab tuh aku off fone..kalau tak mesti asyik-asyik tengok fone menanti apa yang takkan pernah kunjung tiba lagi...haish... Satu lagi kalau bukak fb jer mesti aku pergi stalker fb dia..sekali pun tak pernah miss..kadang-kadang tuh banyak kali...padahal fb dia macam tuh je...tak gerak pape pun...tapi aku nie still jugak nak tengok fb dia...konon nya berharap lah kot-kot dia update info tentang diri dia ke apa kan...tapi kan aku dah tahu dia bukan suka sangat online fb nie...huhu.. *Dieya..dieya...apalah nak jadi dengan ko nie... Kalau macam nie lah perangai aku sampai bila aku tak boleh lupakan dia kan..huhu.. Dalam lappy aku still ada gambar dia...hehe...banyak lak tuh...aku dah buang tapi aku amik balik kat recycle bin..hehe.. Bila rindu jer, aku mesti tengok gambar dia...tapi kekadang tuh sakit hati jugak bila teringat bebudak nie cakap pasal dia..huhu..tapi kejap jelah sakit hatinya... =') Aku sayang giler nak buang gambar dia...xpela biar aku simpan sebagai kenangan....='(

Bila difikirkan balik memang banyak betul salah aku kat dia...banyak betul aku buat dia sakit hati...kesian kat dia sebab pernah couple dengan orang yg macam aku nie...hmm.. Hope dia jumpa lah yg better daripada aku...memang banyak pun kat luar sana yg lebih better dari aku nia... And aku rasa dia dah jumpa siapa orang tuh kan... Hope dorang bahagia lah... Tapi.... aku nie bila nak bahagia???? huhu... Hurm sejak putus dengan dia, aku memang dah tawar hati nak couple dengan sesapa lagi...tak tahu lah sebab apa...kalau ada orang laki msg or kol aku ke sekarang nie, aku dah malas nak layan... And memang tak layan dah sekarang...sebab aku dah off fone...memang malas dah nak on fone..dalam 1 hari tuh sekali je aku on..nak tengok kalau-kalu ada msg penting ke..and pastu aku off balik.. Satu hari sekali je aku on dan tuh pun tak sampai berapa minit aku dah off.. Aku takut...aku takut nanti aku terbagi dorang harapan...padahal aku anggap dorang kengkawan biasa je bagi aku.. Hurm dalam hati aku sekarang nie ada sorang je...and tak tahu lah sampai bila orang nie akan bertakhta kat hati aku... Selepas dia pergi memang dah xde sape pun pengganti kat tempat dia... Sampai sekarang aku sayang dia sangat...aku rindu sangat kat dia... Kekadang tuh bila dok sensorang berangan-angan dia akan kembali kat sisi aku semula...tapi...haishh..tapi.... Aku tahu dia takkan pernah kembali lagi dalam hidup aku...sekali bila dia dah pergi dia takkan berpatah balik untuk kembali lagi...aku tahu tuh.... Tapi kalau aku dah tahu dia takkan pernah kembali, kenapa aku asyik pikir kan dia, teringat kat dia?? ='( Aku memang nak lupakan dia tapi dalam masa yg sama aku xnak lepaskan dia pergi..kenapa aku ada rasa macam nie...kenapa ea?????? Hurm...aku rindu sangat kat dia sekarang nie...aku rindu sangat kat dia... ='( *Ya Allah...kenapa aku sawan sampai macam nie sekali?? kenapa dengan aku nie?? hmmm ='(..

Nie antara gambar dia yg aku suka tengok.. =)


*dia nampak smart dalam gambar nie ^^



*aku suka style rambut dia yg nie ^^



*i will miss you forever ='(



#fly~ ~ ~bye-bye ='(





Thursday, 17 May 2012

Pertemuan & Perpisahan

Assalamualaikum...

SETIAP PERTEMUAN ADA PERPISAHAN



Mesti korang pernah dengar kan perumpamaan camnie.. Ianya berlaku dalam kehidupan seharian kita..setiap apa yg kita lalui xkira lah bersama kengkawan, family even kekasih hati... X dinafikan berlaku gak dalam kehidupan aku...



*PERTEMUAN



PERTEMUAN.. aku describe kan sesuatu yg indah..yg boleh menggembirakan setiap orang..even intro pertemuan tu x berape nak ok tapi lama-kelamaan ianya bertukar menjadi sebuah kenangan yg sukar kita nak lupakan.. Xkisahlah macam mane ianya terjadi tapi bg aku pertemuan nie lah yg merapatkan hubungan silaturrahim sesama kita manusia kat atas muka bumi ini...indahkan...dengan pertemuan kita boleh membentuk sebuah tali persahabatan..dengan pertemuan gak kita boleh membina sebuah empayar keluarga yg bahagia...dengan pertemuan jugak membuatkan rasa bahagia bila berada di samping si dia.. Indahkan pertemuan tu... Kalau boleh bila dah mula berkenal, rapat mesti kita xnak kan ada perpisahan...



*PERPISAHAN


Tapi perumpamaan kat atas dah cakap setiap pertemuan pasti ada PERPISAHAN... Ok erti perpisahan untuk aku..hurm sesuatu yg amat sakit dan pahit untuk di telan... Mesti ramai yg xsuka perpisahan kan? Aku pun xsuka jugak...benci sangat-sangat... Tapi setiap perpisahan yg berlaku mesti ada kebaikan kan...mesti ada hikmah di sebaliknya kan... Bila cerita tentang perpisahan nie hati aku terasa bagai dihiris dek sembilu...terasa ngilu yg teramat lah sangat..tak terkata ngilunya... Hurm perpisahan dengan kengkawan, dengan family....si dia...and banyak lah perpisahan yg terjadi dalam hidup aku...semua bagi aku menyakitkan...xde satu pun yg mendatangkan kebaikan...nie bagi aku jela... Kalau untuk korang better nilai sendiri lah.. mungkin ada kebaikan tapi...entah lah...nothing to say... Bila dah terjadi perpisahan..mula lah datang rasa rindu...rasa sedih...rasa menyesal...tapi xgunakan lagi kalau kita nak menyesal...terlambat dah pun kan.. Dulu cikgu bm selalu cakap... MENYESAL DULU PENDAPATAN, MENYESAL KEMUDIAN XGUNA....betul lah...baru aku rasai nya sekarang... terlajak perhu boleh undur tapi kalau dah terlajak kata....hmm...faham-faham sendiri lah... HAiiiii....mengeluh??? Tu jela yg boleh aku buat.....

Sakit pulak hati kita nie bila cakap pasal nie...haha... Hurmm..tapi kalau perpisahan nie dapat membahagiakan kengkawan aku apa salahnya kan....xsalah kan? Even hati aku sakit tapi demi kengkawan aku xkisah sangat apa yg hati aku rasa...asalkan tengok dorang gembira so aku pun gembira lah... Hurm semoga korang bahagia  berdua k... =)

Hahaha...lari dari tajuk dah aku nie...melalut entah kemana lah...haha.... PERTEMUAN dengan PERPISAHAN...memang xboleh berpisah lah..haha... Hanya kita je yg mampu menyenaraikan langkah2 untuk mengatasi segala kepahitan, kesakitan, kengiluan di dalam setiap perpisahan tu kan...

Ok di sini entry untuk kali ini.....aku minta maaf sangat2 sebab aku tak tahu lah apa yg aku mengarut sangat nie...haha...aku tuliss apa yg terlintas kat benak hati aku je and dalam kepala otak aku nia...hehe...so sorry kalau ada tersinggung mana2 hati yg dah baca entry kali nie ok.... =)


#adakah makhluk nak baca entry aku nie??? hahaha...prasantan lah cik dieya kita nie.... K la nitez... papaiii ^^

Tuesday, 15 May 2012

Santai at Padang Polo =)

Assalamualaikum...

Hye!!!3x.. Waarghh...lama giler menyepi..sudah tibenye masenye keluar dari tempurung kesepian...*aiseyh..ayat wa taleyh blah..haha.. Actually banyak benda nak citer nie..xtahu lah pat terluahkan semuanya ke x..hehe

At first..let's story begin with.. 21hb and 27hb.. *Uits..tarikh apa nie? tetiba je an..hehe.. Nie tarikh masa ak hangout nan budak2 rumet ak..haha..ala pi padang polo je pun... Ha! Sape yg dok kat Perak tu tahu lah kan kat mana letaknye polo tuh..hehe.. Even padang polo je tapi best giler tau... Giler-giler punye prangai bile sampai sane..haha.. And agy satu, kteorang pi masa tengah2 final exam lak tuh...tak ke giler namanye...org lain semua dok perah otak nak wat revision study sume baca buku..kiteorg happy2 pi enjoy lepak padang polo an...konon mau lepas tension...blah la...pordaaahhh...!! Balik dari polo tension gak...x hilang ke mana tension nya...haha... Apa pon cannot la der~ hohoii...hehe =)

Idea nak pi padang polo sebenarnya dari ak..hehe..memang da lame giler la nak pi sane santai-santai petang-petang kan...akhirnye tercapai gak niat ak..hehe.. Even bbdak yg pi pon muke terpakse je muke redha..haha...tapi giler best woo..happening sampai pening di watnye...hahaa... THANKS la korang coz trpksa melayan kerenah kawan korang yg mengade2 bangat nie..haha... SAYANG KORANG SANGAT!!! nah!! amek flying kiss dari ak..MwuAAhHHhh~ =D haha..

K la..malaz lah nak cakap banyak2...jari jemariku nie pon dah malaz nak menaip...*bapakk malaz nye..haha... Biyo ler gambo menceghite segalenyew...^^

Ha!.. Nie gambar mase 21 April 2012....

 *nampak x muke happy nak p polo..hehe.. ala cicik..malu2 plak dye... ^^


 *haha..sempat agy ak nan ria posing..pdhal org lalu lalang tgok je..malu siot...
-_-


*ha! nie mase baru sampai..haha..macam2 gelagat..^^


 *otw p tasik...^^


 *nie kat tasik..mase nie 1st time ak smpai tasik...best giler..hehe


*ape lah yg dikenangkan cicik nie..haha..ke tgok ikan????



 *cun giler pemandangan...hahaha.. =D



 *pembuat peace tegar upenye ak nie..huhu


 *alolo..tomey-tomey^^








*love x mnjadi...hehe



*otw lek umah...

 *muko ponekk..hehe


*suke giler gambor nie...hehe


Ok..nie gambar mase 27 April 2012 lak...mase nie ak pakai bju yg same tapi tudung je lain.. HA!!2x jgn nk gelak..jangan ingat ak x basuh baju lak... Dah memang ak suke pakai baju tu nak buat camne kan2...haha *ayat cover..^^

K mase nie niat nak jogging tapi jogging sekejap je..xsampai 1 round...setengah round je camtu...haha... Mule2 tuh ak tacing siket lah..sebab ajak dowg jog dowg xnak...dowg nak jalan je..huhu...tapi jap je ak tacing...pastu ok da...haha...ingat ak nie boleh ke nak tacing lame2...jawabnye balik sensowang lah ak nanti...haha...apapun mase tuh memang best giler...memang sporting giler lah member ak....TABIIKKK SPRIINGGG!! lah same dowg..hehe



*aksi berani mati ak nan ria...haha


*bakal2 modelling nie...^^

*aksi rela x rela je kena tembak..haha




*happy family...hehe

NOW!! bermule lah aksi-aksi spontan kami.... WAHAHA...gelak jahat...haha

*aksi bakal-bakal budak gangster...^^


*tengok kaki aku!! Hahaha...rosakkan gambo jo...



*haha...lawok-lawokk.....muko happy yo...pdahal exam lom lepas laie..hehe^^


*aksi sebelum lompat... ckgu Yus: OK guys!! are you ready?? 1....2....3....

*yeayy....lompat......wahh...lihat lah dunia....hahaha^^

*i like this picture very2 much!!! hehe ^^


*korang?? tengok kaki ak agy skali!!! huhu



*muke ala-2 penat x penat je....haha



*last snap sebelum balek.....^^


Ok...tu je gambar-gambar nye...actually banyak tapi yg the best nie jela...*aiseyh cam pilih gambar tok contest je kan..haha... Orang lau nak release2 tension sebelum or selepas exam....kiteorang plak tengah2 exam lepas tension...and bukannye release sangat...bertambah tension pastu ada lah...haha...apa pon cannot kan~ hehe


Hurm..sekarang ak ngah cuti sem 2 bulan...and untuk 2 bulan lah xjumpe member2 ak nie... RINDU?? eh...xde rindu der...dorang je yg rindu ak...kan2 RIA, YUS, MIRA?? hahaha

Ok sampai di sini saja lah entry ak untuk kali ini...t lau ada citer2 yang menarik yg boleh ak kongsikan ak update lagi ok....

#BUHBYEZ.... wassalam ^^




Copyright ©. All rights reserved by Dear Dhieyaa.